Bereken direct uw prijs

Uw gazon onderhouden

Na het leggen van uw gazon wilt u natuurlijk dat uw gazon in uitstekende staat blijft. Wij zijn u graag van dienst met tips om hiervoor te zorgen. Hieronder vindt u de basiselementen voor een langdurig gezond en groen gazon.

Bemesting

Er word vaak gedacht dat bemesten van graszoden niet nodig is. Niets is minder waar. Een graszode is net zo goed een plant die goede bemesting nodig heeft. De bemesting moet een goede hoeveelheid stikstof bevatten om uw gazon mooi groen te houden. Afhankelijk van de meststof die gebruikt word moet u dit regelmatig doen. Er zijn meststoffen die slechts 3 à 4 keer per jaar gebruikt hoeven te worden en dus een langdurige werking hebben. Nutrigrow is hier een goed voorbeeld van. Ook zijn er organische meststoffen zoals DCM op de markt.

Bewatering

In droge tijden is het belangrijk dat u uw gazon water geeft. Twee maanden na het leggen van uw graszoden kunt u besproeiing beperken tot een keer per week in grote hoeveelheden. Ook dan is het alleen nodig bij erg droog weer.

Verticuteren en mos bestrijden

Mos is een veel voorkomend probleem in een gazon. Dit kan echter makkelijk voorkomen worden. Als u goede bemesting gebruikt voor uw gazon zal het gras uit zichzelf sterk genoeg zijn. Zorg ervoor dat u het gras niet te kort maait, maar maai wel met regelmaat. Als de zuurgraad laag is kunt u in januari extra kalk strooien ter voorkoming van mos. Verticuteren hoeft maar één keer per jaar te gebeuren.