Bereken direct uw prijs

Verschillende soorten graszoden

Er zijn verschillende soorten graszoden beschikbaar. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en er is altijd één die bij uw tuin past.

Graszoden met bewapening

Deze grasmatten worden gekweekt met een net eronder voor extra stevigheid. Hierdoor zijn ze sneller verkoopklaar en is de kostprijs dus ook lager dan de andere soorten. Deze grasmatten bevatten drie verschillende soorten gras, namelijk Engels raaigras, Veldbeemdgras en Roodzwenkgras. Door het gebruik van verschillende zaden wordt het gras steviger. De netten onder de graszoden zijn biologisch afbreekbaar en verdwijnen met een paar jaar.

Grasmatten zonder bewapening

U kunt ook kiezen voor een grasmat zonder bewapening. Deze zoden hebben dezelfde samenstelling als die met bewapening, Engels raaigras, Veldbeemdgras, en Roodzwenkgras. De matten zonder bewapening hebben echter geen netten. Ze zijn niet minder stevig dan de grasmatten met bewapening doordat ze langer door worden gekweekt en slechts één keer per jaar worden afgestoken. Hierdoor hebben ze een natuurlijke stevigheid. De prijs per vierkante meter is hierom iets duurder.

Schaduwgras

Als uw tuin veel in de schaduw ligt doordat hij op het noorden ligt of doordat uw huis omringt is door bomen, dan kunt u kiezen voor schaduwgras. Schaduwgras is speciaal gekweekt voor een speelgazon of andere plekken waar het veel betreden zal worden. De samenstelling van zaden zorgt voor ultieme stevigheid en zorgt er voor dat het ook in schaduwrijke omgeving groen zal blijven. Schaduwgras bestaat uit Veldbeemdgras, Deschampsia en Roodzwenkgras. Door de alternatieve samenstelling van zaden is de prijs per vierkante meter wel iets meer dan de gewone graszoden.

Voor een goed advies in uw situatie, neem contact met ons op.