Bereken direct uw prijs

Zelf graszoden leggen

U kunt uw graszoden natuurlijk laten leggen. Het leggen van grasmatten gaat echter zo makkelijk en snel dat u het prima zelf kunt doen in een korte tijd.

Voorbereiding

Als u uw grasmatten in huis hebt is het het beste om ze zo snel mogelijk te leggen. Ter voorbereiding van het leggen moet u de plaats waar het gazon moet komen te liggen eerst egaliseren. U kunt dit makkelijk doen met bijvoorbeeld een plank, hiermee kunt u elk hobbeltje voelen en eventueel gladstrijken. Nadat het geëgaliseerd is kunt u het beste de grond wel lichtjes losharken en wat meststof toevoegen over de gehele oppervlakte zodat de matten beter hechten en extra voeding hebben. Dit moet géén snelwerkende meststof zijn, want dit schaadt de wortels van de matten alleen maar. Het liefst een organische bodemverbeteraar welke u trouwens ook eenvoudig mee kunt bestellen bij uw graszoden.

De zoden leggen

Als u de grond heeft voorbereid kunt u beginnen met het uitrollen van de matten. Zorg ervoor dat de matten nauw aansluiten om kieren te voorkomen. De graszoden zijn makkelijk bij te snijden bij hoeken en rondingen. Als u de matten heeft uitgerold moet u ze goed aandrukken en vervolgens geheel doorweken met water. De zoden hebben twee tot drie weken nodig om vast te groeien. Als het in deze periode wat droog is mag u gerust extra bijsproeien, het liefst zelfs 1 à 2 keer per dag. U hoeft dan niet tot ’s avonds te wachten. In het warme seizoen zal u al een week na het leggen moeten maaien. Houdt hierbij de eerste keer een lengte aan van 4 tot 5 centimeter. Vanaf twee tot drie weken kunt u veilig uw gazon veelvuldig betreden en mag het ook korter gemaaid worden (zo'n 2 tot 3 centimeter).